Zijn leiderschap was in zekere zin onconventioneel, maar daarin zat nu juist zijn kracht…

 

Paul van Vuuren
CEO VDL-Nedcar BV

Gedurende ruim acht jaren had ik het genoegen om met Jan Willem Overwater te mogen samenwerken als zijn direct leidinggevende. Samen droegen wij de verantwoordelijkheid voor de succesvolle executie van twee regionale reorganisaties binnen het zakelijk bedrijf van ING. Vanuit een goed doordachte en vooral heldere strategie vloog Jan Willem deze voor zijn regio aan. Met zijn rijke internationale ervaring hierbij vanuit de cultuur de doelstellingen van onze bank invullend. Steevast vanuit de ‘Why’ via de ‘How’ naar de ‘What’ werkend.

Zijn persoonlijk leiderschap stond borg voor een grote mate van betrokkenheid bij en van zijn medewerkers. Zijn medewerkers beloonde Jan Willem in onze jaarlijkse medewerkerstevredenheid enquête steevast met een zeer hoge waardering. Deze waardering werd tevens door ons relaties uitgesproken en resulteerde weer in een hoge klantloyaliteit.. De door hem geëntameerde medewerkers- en klanttevredenheid, zorgde voor een gezonde groei van zijn regio, voor een stevige positie in de markt en daarmee in prima financiële resultaten. Waarbij zijn leiderschap was gericht op het SAMEN klaren van de klus.

Jan Willem, bedankt voor onze prettige en succesvolle samenwerking. Ongetwijfeld maak jij ADJAMO tot een succes. Heel veel plezier gewenst!


Ik heb uiteindelijk mijn eigen waarde beter leren kennen…

Gerard Dinnessen
Partner Straefin Consultancy

Ruim 5 jaar heb ik met Jan Willem Overwater samengewerkt in zijn management team. Toen ik hem leerde kennen was mijn leiderschapsbagage: daadkracht, resultaatgerichtheid, hard werken, ongeduld in een erg leuke sfeer.

Jan Willem bracht een andere manier van leiderschap, gebaseerd op de waarde van de mens, de groep, de creatie van een omgeving van gelijkwaardigheid met scherpe doelstellingen. Zou deze nieuwe wereld de resultaten opleveren die ik zo graag wilde?

Met enige aarzeling ben ik zijn weg ingeslagen en zag na verloop van tijd de wereld veranderen. Mijn rol als leider werd een meer coachende rol, het team nam taken van elkaar over en had geen directe sturing meer nodig. Ondanks dat niet directief gestuurd werd op resultaten (wat ik heel lastig vond) werden deze weldegelijk gerealiseerd. En dat in een omgeving met een meer dan uitstekende klant en werknemer waardering!

Ik heb uiteindelijk mijn eigen waarde betere leren kennen en ben opzoek gegaan naar een omgeving die daar beter bij past. Missie geslaagd J.

 

 

© 2019 - Alle rechten voorbehouden - Ajdamo