Heb evenveel aandacht voor de waarde van je bedrijf, als voor de waarde van de mensen!

Er zijn minstens twee factoren voor een gezond bedrijf: financiele discipline en gelukkige mensen!
Dat krijg je niet zomaar. Daar moet aan gewerkt worden, er moet aandacht voor zijn.

Financiele discipline is een belangrijke bouwsteen van een gezond bedrijf. Het regelmatig ijken daarvan is fundamenteel. Een goed beeld van buffercapaciteit en geldstromen is essentieel. Het hoort bij de basis van het ondernemerschap!

En hetzelfde geldt voor de mensen:

Op bezoek bij de CEO-eigenaar van een conglomeraat in Jakarta, merkte ik op dat hij de schoonmaker op de gang bij zijn voornaam noemde. Toen ik hem vroeg hoe hij zijn naam wist, keek hij mij wat vreemd aan. ‘ik ken ze allemaal in dit gebouw en weet ook hoe zijn vrouw heet en hoeveel kinderen ze hebben’ zei hij vriendelijk. ‘Dat vind ik belangrijk, zoals familie’. 
Die notie ben ik nooit meer vergeten.

Alhoewel Nederland geen Indonesië is, ligt hier een belangrijk fundament. Medewerkers zijn vaak veruit het belangrijkste bestanddeel van een organisatie. Investeren in de affectieve betrokkenheid met de medewerkers creert een relatie die ook naar het hart gaat, dan alleen naar het hoofd en de portemonnee.

Het begint bij de leider.
Ieder mens heeft behoefte aan autonomie.
Er moet ruimte zijn om fouten te mogen maken.

Het is mijn overtuiging en ervaring dat organisaties die ook de mensfactor in hun genen hebben sterker staan en er grote voordelen uit halen. Als de leider het doet, volgen de anderen. Zo ontstaat er een cultuur van inclusiviteit. Het succes is écht van allemaal. Er is ruimte voor de mensen om in hun kracht te komen. ‘Mensen in hun kracht’ zijn gelukkiger, voegen waarde toe aan zichzelf en maken je bedrijf efficienter. De klant vaart er wel bij

© 2019 - Alle rechten voorbehouden - Ajdamo